Liliana Letná

BEŽÍM ZA VODOU



Pomôžeme ľudom v Korr uhasiť smäd nielen po vzdelaní.

Rozhodla som sa, že od 16.3.2018 si každý deň odbehnem niekoľko kilometrov za vodou, tak ak to musia každodenne zvládať ľudia zo severu Kene, z mesta Korr. To koľko to bude, záleží len na tebe! 

Môžeš prispieť ľubovoľným príspevkom. Každých 15 €, ktoré sa nazbierajú do celkovej sumy, pre mňa znamenajú navýšenie dráhy o 1 kilometer. Začínam na jednom kilometri. 

A pozor! Ak by celková suma príspevkov prekročila sumu 255 €, výzva sa môže stať ešte zaujímavejšou!

Vyše päťtisíc ľudí na severe Kene v Korr má kvôli klimatickým zmenám sťažený prístup k vode. Ženy a deti denne za vodou kráčajú aj 20 kilometrov. Bez vody hynie dobytok, preto sa pastieri musia sústavne so stádami premiestňovať za vodou.Dlhodobé sucho spôsobuje aj zvýšenie cien potravín, podvýživu, vyschnuté studne, nespoľahlivá klíma má na svedomí prívalové dažde. Skôr, ako sa miestne deti naučia písať a počítať, musia sa naučiť, ako prežiť takmer bez vody. Darujte lepší prístup k vode viac ako 5000 ľuďom na severe Kene v Korr.

Na čo budú použité peniaze?

Denne k saleziánom prichádzajú ženy a deti po vodu. Váš dar pomôže miestnym obyvateľom Korr získať lepší prístup k pitnej vode a energiám.Vybudujeme systém zachytávania dažďovej vody prostredníctvom opravy žľabov a inštaláciou ďalších vodných nádrží. Zakúpením nového generátora a opravou solárnych panelov bude zabezpečená distribúcia vody do ošetrovne, škôlky, saleziánskeho domu a internátu. Zároveň umožníme deťom a mladým namiesto po vodu chodiť do školy.

Darujte teraz.

Novinky a komentáre

Autor ani darcovia zatiaľ nepridal nijaké komentáre.

Už darovali

žiadne dary
Výzva pre organizáciu Savio o.z.